Gepassioneerd yogadocent èn Natuurcoach.

Sinds 2012 ben ik werkzaam als yogadocent in Vleuten. Hier heb ik ruim 10 jaar een eigen yogastudio gerund met veel plezier en passie. In 2022 zijn mijn man en ik het avontuur aangegaan om in Schoorl te gaan wonen en werken. Na een flinke verbouwing wonen wij nu in dit prachtige dorp en heb ik een kleine yogastudio in onze achtertuin waar ik privé yogalessen geef. Daarnaast ben ik als natuurcoach en Mind-walk trainer werkzaam. Ik begeleid mensen individueel en in groepsverband naar een meer ontspannen en evenwichtiger leven. 

Graag nodig ik je uit om te ontdekken wat yoga en/of coaching voor jou kan betekenen! 

Lilian

Liefdevol / Vrolijk / Verbinder / Natuurmens / Intuïtief / Sfeergevoelig / Rustig 

Yoga

Yoga is in 2004 op mijn pad gekomen toen ik niet lekker in mijn vel zat. Ik wist mijn richting niet goed en vond het lastig om echt te zijn wie ik graag wilde zijn. Ik had een hectische kantoorbaan in die tijd en vond het moeilijk om mijn grenzen aan te geven. Daarom ben ik op advies van mijn huisarts  begonnen met yoga en dat voelde voor mij als thuiskomen bij mezelf. Na een tijdje ging ik met heel veel plezier naar mijn wekelijkse yogales en werd deze yogales mijn rustpunt in de drukke week. Uiteindelijk veranderde ik van baan en werd ik steeds nieuwsgieriger naar de achtergrond van yoga, de filosofie en waarom en hoe yoga werkt. In 2008 besloot ik daarom een yogadocenten opleiding te volgen bij Saswitha opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte in Bilthoven. Daar werd mij steeds duidelijker wie ik in essentie ben en welk pad ik daarvoor moest nemen. Ik leerde mijzelf door de yogabeoefening steeds beter kennen. In 2010 gaf ik mijn eerste yogalessen in de tuin van mijn vorige werkgever en dat gaf mij plezier, energie, vertrouwen en de innerlijke motivatie om yogadocent te worden.

Gaandeweg gaf ik meer yogalessen in Vleuten en opende ik in 2012 mijn eigen yogastudio. De afgelopen jaren heb ik met heel veel plezier en passie aan verschillende mensen yogalessen gegeven. 

Door onze verhuizing naar Schoorl ben ik helaas met de yogastudio gestopt en hebben wij in de achtertuin van ons heerlijke huis een kleine privé yogastudio gebouwd. In deze rustige en sfeervolle ruimte laat ik je graag yoga ervaren!

Opleidingen

Welke yoga opleidingen heb ik gevolgd:

  • Saswitha opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte, Bilthoven (2008-2014, diploma)

Met specialisatie Yoga voor doelgroepen en verschillende verdiepingsonderdelen (Ayurvedische beginselen, anatomie/fysiologie, adem en ademtherapie, yoga en meditatie) 

  • Praktische anatomie en yoga asana’s, bijscholing bij Samsara (2016, certificaat)
  • Raja Yoga en Meditatie opleiding bij Samyama in Naarden (2015-2019)
  • Energy healing bij Samyama in Naarden (2013 – 2015 en 2017 – 2019, certificaat)
  • Kunst van het begeleiden in de Yoga, Dasra center Tonnie Goes (2015, diploma)
  • Yin Yoga en Meditatie docenten opleiding bij Stillness in Yoga (2018, diploma)
  • Energie en Meridianen, bij Samsara (2020 – 2021, certificaat)

Door verschillende workshops, yogalessen en yoga- en meditatieretraites te volgen, ervaar ik steeds meer diepgang in mijn eigen yogabeoefening en vind ik steeds weer inspiratie en plezier voor het geven van yogalessen. 

Natuurcoaching

Ook heb ik ervaren hoe helend de natuur kan zijn. Steeds meer ga ik naar buiten om de rust op te zoeken. Door het wandelen creëer ik helderheid in mijn hoofd en kan ik beter bij mezelf blijven. Door buiten te zijn, kan ik stiller zijn en helpt het mij bij mijn yogabeoefening en meditaties. De combinatie yoga en natuur wilde ik graag verdiepen. In 2021 heb ik de opleiding tot Mind-Walk trainer gevolgd bij Mind-Walk Nederland. Sindsdien ga ik ook met groepen de natuur in. Dit is een prachtige aanvulling op mijn yogalessen. 

Vervolgens had ik ook de wens om individueel mensen te begeleiden op hun eigen pad. Ik heb in 2022/2023 met heel veel plezier de natuurcoach opleiding bij Innersteps gevolgd. En heb daarna gelijk verschillende verdiepingsworkshops gevolgd om mensen nog beter te kunnen begeleiden.

Vanaf oktober 2023 ga ik bij Shinrin Yoko Academy de opleiding tot gecertificeerd Gids Shinrin Yoku© volgen om mij zo verder te verdiepen in de wondere wereld van de natuur en het geven van bosbaden. 

Mijn man en ik wonen sinds 2023 in Schoorl en genieten enorm van de rust en de Schoorlse Duinen. Ik houd van wandelen, reizen, koken, golfen en het gezellig samen zijn met vrienden en familie.